Űrkikötő épül Békásmegyeren?

img_20171118_133531.jpg

  Kombinált, komlpikált beruházás kivitelezése vette kezdetét Békásmegyeren, mely Magyarország eddigi legdrágább, 130 csilliárd monopolyeurós beruházása. A fejlesztés első fázisában a mélygarázs és az új vásárcsarnok kerül megépítésre.

  Ezt követi a csarnok bővítése felfelé egy futballstadionnal.

csarnokstadion.jpg

  A bővítés ezután lefelé folytatódik, ahol is egy metrómegállót fognak kialakítani. Hogy a metró innen merre fog haladni, mindezidáig nem tisztázott. A cél az, hogy a megálló legyen kiépítve, mire az ötlet megszületik. A beruházás végső fázisában épül ki a projekt leggrandiózusabb része: az űrkikötő! A tervek szerint az állomás nem csak járatok indítására, hanem intergalaktikus járatok fogadására is alkalmas lesz. A projektet 2222-re tervezik átadni, amikor már nem csak a magyarok fognak készen állni földönkívüli fajok fogadására, hanem a földönkívüliek is készek lesznek találkozni a magyarokkal.

kombinaltcsarnok.jpg

  Amíg az egyes részegységek nem tudják tervezett feladatukat ellátni, másodlagos funkciókon törik a fejüket a tervezők. A 2019 nyarára tervezett vásárcsarnok lesz ebből a szempontból a leghasznosabb, legalábbis kezdetben. Ott továbbra is lehet majd krumplit meg káposztát kapni, lesznek hentespultok, pékségek, virágárusok, büfék és fagyizók. A kedves lakosok európai színvonalú üzletek kirakatai előtt álmodozhatnak az európai színvonalú bérleti díjak miatt méregdrága ruhadarabok megvásárlásáról, és kiemelkedő minőségű díszburkolatokra tehetik majd lábukat, köphetik a sleimet, és dobhatják cigaretta csikkjeiket. Idővel a csarnok is másodlagos funkciók színtere lesz. Így a kirakatok árui helyett művészi igénytelenséggel megálmodott falfirkákban gyönyörködhetünk, a felrepedezett díszburkolat réseiben pedig parlagfüvet, és egyéb hasznos gyomnövényt nevelgethetünk.

  A békásmegyeri vásárcsarnok tetejére megálmodott futballstadion az átadása napján lesz a leglátogatottabb. Utána a stadion – fő feladatát tekintve – minőségi mérkőzések híján kihasználatlan lesz, így elsősorban kutyafuttató és -szarató helyként fog funkcionálni, melynek gazdagon trágyázott talaján aztán szívesen kihajt a parlagfű is. Végül az egész létesítményt évente egyszer, augusztus 20-án a békásmegyeri asztmások és allergiások szövetsége fogja látványos keretek között felgyújtani.

  Az egyetlen megállós 5-ös metrót várhatóan légoltalmi pincének, hajléktalanszállónak, illetve répaveremnek fogják használni. A nyári kánikulákban hasznos létesítménynek számít majd az állomás. A helyiek biztosan szívesen menekülnek a hőség és a bombázások elől a hűvös és hugyszagú pincébe répát ropogtatni.

  Az űrkikötő kilövőállványát számos módon lehet majd hasznosítani, amíg az első intergalaktikus járatok el nem indulnak. A környező toronyházak felé például ruhaszárító kötelek kifeszítésére lesz lehetőség. Az állványzatról gumikötéllel lehet majd a mélybe ugrani azoknak, akik több izgalomra vágynak, de lehet majd ugrani kötél nélkül is azoknak, akik már nem vágynak semmire. Egyes tervek szerint az állványt légikikötőként is lehet majd használni, melyre a repülőgépek függőlegesen tudnának majd landolni.

kilovoallvany.jpg

  Ez a függőleges leszállás természetesen nagy gyakorlatot igényel majd a pilótáktól, de hogy a dolgukat megkönnyítsék, a gép orra alá használt gumiabroncsokkal tömött kispárnát helyeznek a légikikötő alkalmazottai, azaz a helyi zöldségesek és hentesek. A gépek indítása óriás csúzlival történik majd. A fejlesztésnek a helyiek nagyon örülnek, hiszen a fél-egyórás hévezés és metrózás helyett a belváros repülőgéppel már csak egy ugrás lesz. Egy ejtőernyős ugrás.